New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROLL-X WON'T HEAT

post #1 of 5
Thread Starter 

I have a older Roll-x incubator that has been getting a good hatch rate. The fan motor started making a loud noise when it first starts like a bad bearing. I replaced the fan and now the incubator will not heat. Can any one help with this problem? I don't know what too do got eggs running out my ears.:rant 

Dynamite  Hollow Poultry
Reply
Dynamite  Hollow Poultry
Reply
post #2 of 5
My first thought is the wire for heating got disconnected while installing the new fan. Did you find a fan similar to the old fan or is it one of the large computer type fans that the newer roll-X use?
Edited by GAQuail - 5/6/16 at 4:10pm
post #3 of 5
Thread Starter 


It is a fan like computers and other things use Sunon 102sp. I think I've found the problem one of the small wires was broken. So I going to rewire it tonight. I've got about 10 dozen BLRW eggs I need to put in it a.s.a.p. I'll post again if this fixes it or not.:ya 


Edited by Ringtailtwister - 5/6/16 at 6:22pm
Dynamite  Hollow Poultry
Reply
Dynamite  Hollow Poultry
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 


I FOUND THE PROBLEM. ONE OF THE SMALL WIRES HAD BROKEN WHEN I REPLACED THE FAN. I'VE FIXED IT AND I'M GOING TO PUT EGGS IN IT TODAY.:weee

 


Edited by Ringtailtwister - 5/7/16 at 10:36am
Dynamite  Hollow Poultry
Reply
Dynamite  Hollow Poultry
Reply
post #5 of 5
Good news!
Edited by GAQuail - 5/7/16 at 1:52pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Incubating & Hatching Eggs