BackYard Chickens › BYC Forum › Raising BackYard Chickens › Incubating & Hatching Eggs › Lost my chicks on day 20
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Lost my chicks on day 20

post #1 of 4
Thread Starter 
This is a first for me. I have had exceptionally good luck hatching shipped eggs in an incubator. I usually get better than 90%. So I kept these eggs at about 25% humidity. I think my temp may have been low for this hatch. I think my incubator is dying. Most of the babies pipped internally and died. When I opened the eggs there was a light brown tinged syrup that came out from inside the membranes. The eggs from my flock (10) hatched except for 2 which also looked the same as these. I am going to try again. Was this likely low temp related or humidity issue? Or something else???
Thanks!!
post #2 of 4
Thread Starter 


WOW...used to get such great help here and my last few posts..crickets.

post #3 of 4
Was the humidity high the last couple days
post #4 of 4
Thread Starter 

The first 3 I put in the hatcher with hatching chicks. But I put them in on day 19 because I suspected they might be delayed due to low incubator temp. I take the chicks out 6 hours after they hatch. So humidity was as high as 85 but usually dropped to 65 after chicks dried. They pipped on day 20 though and  few on day 21. Would too high humidity in lockdown cause this? My eggs went into lockdown and were due a day earlier and most were fine. I had 2 that had same issue but they were still in the incubator during this time as they were due 3 days later.


Edited by kathie grey - 5/3/16 at 8:01pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Incubating & Hatching Eggs
BackYard Chickens › BYC Forum › Raising BackYard Chickens › Incubating & Hatching Eggs › Lost my chicks on day 20