WAY off topic: website programming

Discussion in 'Random Ramblings' started by Rusty Hills Farm, Jan 9, 2009.

  1. Rusty Hills Farm

    Rusty Hills Farm Chillin' With My Peeps

    Apr 3, 2008
    Up at the barn
    I have a website that is fairly basic and looks right when I view it with firefox or netscape. But when I open it in internet explorer, some of the photos are missing and some of the text is way off on the side. How do I go about discovering what I am doing wrong?

    [​IMG]
     
  2. andehens

    andehens Chillin' With My Peeps

    699
    1
    131
    Aug 25, 2008
    Scenic Sierra Nevadas
    since I just looked at your page a few days ago I surprised to see your topic. I just went and looked again, I have ei7 and everything looks good, well centered and no missing pics........ been so long since I have messed with html stuff, can't help beyond that..........sorry
     
  3. EliteTempleton

    EliteTempleton Chillin' With My Peeps

    304
    0
    119
    Aug 9, 2008
    SW MI
    As you said when viewing in Firefox 3.0.5 it looks good.

    When I view it with IE 6.0 however I see what you mean. ETA: As the pictures are not there.

    I do know IE does not fully follow the web standard/s.

    You might find some useful starting/looking points here .
     
    Last edited: Jan 9, 2009
  4. Matt A NC

    Matt A NC Overrun With Chickens

    3,082
    53
    269
    Feb 22, 2007
    Morganton, NC
    I just looked at the front page. The pic of lovey is not there. I did a little test and found out why. You don't have a number in for the height and width. You either need to remove those or put in numbers. The default on some browsers is reading it as 0. So, your pic is displaying as a 0x0 pixel image.

    This is html of that pic that you have:

    <img height="" border="0" width="" alt="Lovey1" src="http://www.schoonerbay.net/rustyhillsfarm/lovey1.jpg" />

    If you change it to

    <img border="0" alt="Lovey1" src="http://www.schoonerbay.net/rustyhillsfarm/lovey1.jpg" />

    The pic loads just fine.

    Matt
     
  5. Rusty Hills Farm

    Rusty Hills Farm Chillin' With My Peeps

    Apr 3, 2008
    Up at the barn
    On the front page between "Announcing" and "Lovey arrived..." there is supposed to be a gif with "Baby Girl" and then a jpg of my new filly. When I open the page with IE7, I don't see them. Do you?

    Maybe it's something with MY computer if you do see them.

    [​IMG]

    Edited to add: Matt, you are a lifesaver! This has been driving me INSANE for 2 days now, trying to figure out how to fix it. TY!

    [​IMG]
     
    Last edited: Jan 9, 2009
  6. Mahonri

    Mahonri Urban Desert Chicken Enthusiast Premium Member

    30,361
    153
    446
    May 14, 2008
    North Phoenix
    My Coop
    I use Chrome and there are missing pics and some are off to the left.
     
  7. Rusty Hills Farm

    Rusty Hills Farm Chillin' With My Peeps

    Apr 3, 2008
    Up at the barn
    Quote:It's amazing how many different browsers there are and so many seem to have different rules for how/what they load. I followed Matt's suggestion and that did help, I think. Some of the text is still out of alignment, but at least it is there!

    Thank you, everyone!

    [​IMG]
     
  8. English Chick

    English Chick English Mum

    Jun 27, 2008
    Cheshire UK
    I use internet explorer and viewed everything fine and dandy....no missing pictures or text....Lovey is really lovely!!...am jealous!

    [​IMG]
     
  9. Rusty Hills Farm

    Rusty Hills Farm Chillin' With My Peeps

    Apr 3, 2008
    Up at the barn
    TY!

    [​IMG]
     
  10. kstaven

    kstaven Overrun With Chickens Premium Member

    5,928
    46
    293
    Jan 26, 2007
    BC, Washington Border
    Everything is fine with a mac OSX, Safari and Firefox browsers.
     

BackYard Chickens is proudly sponsored by