Bonjour...I found a recettes in " Les Recettes des Fermieres du Quebec" cook book....I dont speak that good of French and my kids and hubby are not around to translate....so I'll give it to you in French ....
Tire Sainte-Catherine
1/2 tasse de sucre
2 tasses de melasse
1 noix de beurre
2 TaBLeSppons de vinaigre essence au gout
Sorry I am missing some accents on some letters...again kids are not here
Melanger le sucre,la melasse ,le buurre et le vinaigre dans une grande casserole.
Faire cuire en brassant jusqu a ebullition.
Continuer la cuisson jusqu a ce que la preparation casse en versant une petite quantite dans l'leau froide.
Ajouter l'essence au gout.Meler parfaitement.Verser dans un plat beurre.
Etirer quand la tire est assez refroidie et jusqu a ce qu'elle ait atteint une belle couleur doree.
Couper en morceaux avec des ciseaux.
My hubby just came in but he has no patience today to sit and translate...Oh VIE!!! But he said its really really good and he remembers his mom would always make it on a special day...but he cannot remember that day to translate it....
Good Luck...Let me know how it works out...Salut